Sapor Limitis, de smaak van de Limes
Romeinse recepten uit het gebied van Albaniana (Alphen aan den Rijn), Matilo (Leiden Roomburg) en Lugdunum (Katwijk)
Claudia Vandepoel
Uitgegeven:
[Schipluiden], 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
Codes
ISBN:
978-90-75938-66-1
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
112 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met index, literatuuropgave.
Annotatie
23 gerechten uit de Romeinse tijd, samengesteld op basis van voedselresten, gevonden in het gebied rond Alphen aan den Rijn, Leiden en Katwijk. Tevens beschouwing over de Romeinse keuken en smaak in het algemeen.
Flaptekst
Claudia Vandepoel, kok van de Historische keuken, heeft aan de hand van voedselresten uit opgravingen uit de Romeinse Tijd 23 originele Romeinse gerechten uitgezocht met de smaken van Zuid-Holland. Daarbij maakt zij vooral gebruik van streekproducenten, die in dit boek ook aan het woord komen.

Ze gaat ook in op het landschap rond Leiden in de Romeinse tijd, de ingrediƫnten uit het Limesgebied en de Romeinse keuken en smaak in het algemeen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen