Drenthe
Ronald Stenvert
Auteur:
Uitgegeven:
Zeist, 2001
Serietitel:
Monumenten in Nederland
Serienummer:
7
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Medewerking:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Geschiedenis volgens genres - Bouwwerken voor verschillende doeleinden (718)
NUR:
Bouwkunst, architectuur (648)
Codes
ISBN:
90-400-9454-3
EAN:
9789040094545
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
30 cm
Omvang:
246 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met lit. opg., reg.
Annotatie
Overzicht van alle belangrijke en cultuurhistorisch waardevolle monumenten in Drenthe. Met de 53 hunebedden, de marke- en esdorpen, de veenkolonies en de fraaie boerderijgroepen heeft de provincie een eigen monumentenkarakter.
Flaptekst
Het zevende deel van de succesvolle serie Monumenten in Nederland is gewijd aan de provincie Drenthe, het land van zand en veen, esdorpen en veenkolonie├źn. Niet eerder werden de monumenten van deze voor fietsvakanties zo populaire provincie zo helder en informatief in kaart gebracht. Monumenten in Nederland: Drenthe is een onmisbare informatiebron voor alle inwoners van de provincies en voor allen die er graag vertoeven.

Het boek gaat uitgebreid in op het ontstaan van het zo vaak imponerende landschap, met daarin pittoreske kerken, charmante esdorpen en fraaie boerderijgroepen, onder meer te Schoonebeek, Zweeloo en Orvelte. Ook de geschiedenis van de aloude toegangssteden Meppel en Coevorden wordt beschreven, evenals de middeleeuwse kloosternederzetting die in 1807 tot stad Assen werd verheven.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen