Karel en Elegast
Hubert Slings
Uitgegeven:
Amsterdam, 1997
Serietitel:
Tekst in context
Serienummer:
1
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Samenstelling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Oudheid - Middeleeuwen - Renaissance (872)
NUR:
Literatuurgeschiedenis van de lage landen (621)
Codes
ISBN:
90-5356-245-1
EAN:
9789053562451
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
96 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Middelnederlandse tekst met aangepaste spelling, opgeloste afkortingen en verbuigingen gebaseerd op: Ridderverhalen uit de Middeleeuwen / J. Janssens (ed.). - Amsterdam [etc.] : Elsevier, 1979 en: Karel ende Elegast : diplomatische uitgave van de Middelnederlandse teksten en de tekst uit de Karlmeinet-compilatie / A.M. Duinhoven (ed.). - Zwolle : Tjeenk Willink, 1969. - Met lit. opg.
Annotatie
Het spannende relaas van Karel de Grote die het moet opnemen tegen zijn rivaal, is voor deze schooluitgave voorzien van een moderne vertaling, uitvoerige toelichtingen en toepasselijke afbeeldingen in kleur. Een aparte docentenhandleiding bevat de antwoorden bij de vragen bij de tekst.
Flaptekst
Een van de mooiste Middelnederlandse verhalen in een kleurrijke teksteditie voor het middelbaar onderwijs.

De grote middeleeuwse vorst Karel de Grote maakt zich in zijn palts te Ingelheim aan de Rijn op voor de nacht. Het zal morgen een inspannende hofdag worden, dus Karel hoopt een verkwikkende nachtrust te kunnen genieten. Nog maar nauwelijks in slaap krijgt hij echter een boodschap van een engel: hij moet onmiddellijk de donkere nacht in om te gaan stelen.

Karel en Elegast is een van de mooiste Middelnederlandse verhalen die bewaard zijn gebleven. Hubert Slings verwijderde het stof van zeven eeuwen en voorzag de middeleeuwse tekst van een moderne vertaling, uitvoerige uitleg en pakkende illustraties. Met deze uitgave komt het spannende relaas over Karel en zijn rivaal weer helemaal tot leven.

Bij elk deeltje in de 'Tekst in Context'-reeks verschijnt een docentenhandleiding van circa 30 pagina's, waarin de vragen bij de tekst worden beantwoord.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen