Verzameld verleden
veertig gedenkwaardige momenten en figuren uit de vaderlandse geschiedenis
Els Kloek
Uitgegeven:
Hilversum, 2004
Serietitel:
Verloren verleden
Serienummer:
dl. 24
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Overige onderwerpen (931.9)
NUR:
Vaderlandse geschiedenis (688)
Codes
ISBN:
90-6550-465-6
EAN:
9789065504654
ASW:
Wetenschappelijk boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
17 cm
Omvang:
176 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg., reg.
Annotatie
Laatste deel in de reeks Verloren verleden waarin hoofdredacteur Els Kloek veertig dramatische gebeurtenissen en memorabele figuren uit het rijke verleden van Nederland heeft verzameld.
Flaptekst
Hoe zat het ook alweer met ...? Ter afsluiting van de reeks Verloren verleden heeft hoofdredacteur Els Kloek in dit dubbeldikke deel veertig gedenkwaardige momenten en figuren uit het rijke verleden van Nederland verzameld. De formule van de reeks wordt in het klein herhaald: compacte informatie over het verhaal zelf, de historische context en de latere beeldvorming.

Het gaat om dramatische gebeurtenissen als de moord op Floris V, de Slag op de Mookerheide, de moord op Willem van Oranje, de tocht naar Chatham, de Slag bij de Doggersbank, de Spoorwegstaking. Daarnaast zijn er bijdragen over memorabele personen: Jacoba Van Beieren, Maarten van Rossum, Jan Adriaensz. Leeghwater, Hugo de Groot, Mata Hari, Van Heutsz, Vadertje Drees. Tot slot is er aandacht voor beeldbepalende momenten uit het recente verleden, zoals de autoloze zondag, het voetbaltrauma van 1974, de val van Srebrenica en de moord op Pim Fortuyn.

Dr. Els Kloek is als historica verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zij publiceert over vroegmoderne geschiedenis en is als eindredacteur opgetreden van alle 24 delen van de reeks Verloren Verleden.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen