Mysteries in Drenthe
Martijn Adelmund
Uitgegeven:
Utrecht, 2006
Serietitel:
Mysteries in...
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Criminaliteit (396.6)
NUR:
Regionalia algemeen (520)
Codes
ISBN:
978-90-229-9275-3
EAN:
9789022992753
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
160 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Legenden, waargebeurde moordverhalen en onverklaarbare gebeurtenissen uit de provincie Drenthe, met bijzondere aandacht voor de hunebedden. Daarbij is een locatiekaart opgenomen van alle plaatsen in Drenthe met één of meer hunebedden.
Flaptekst
Men neemt ze al waar sinds de tijd dat de Germaanse West-Friezen hier leefden, waar priesteressen altijd in het wit gekleed gingen: de witte wieven. Na hun dood bleef men deze juffers eer betuigen bij hun graven, waar hun gedaanten tot de dag van vandaag nog gezien worden...

Ten oosten van Schottershuizen ligt, in een strookje niet-ontgonnen land met wat bos en een veentje, een veldkei met de amper leesbare initialen M.K. Daar zou op 30 mei 1881 de dienstbode Mina Koes door de veenarbeider Remmelt van der Hulst doodgeslagen zijn. Het gruwelijke gebeuren werd lange tijd nog bezongen op jaarmarkten en wordt tot op de dag van vandaag nog opgevoerd als theaterstuk.

In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaarbare verschijnselen die zich afspelen in de provincie Drenthe.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen