Aardgas
technische, economische en politieke aspecten
Wilfried Van Herterijck
Uitgegeven:
Leuven ; Voorburg, 2007
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Aardoliewinning - Aardgaswinning (643.4)
NUR:
Energietechniek (961)
Codes
ISBN:
978-90-334-6610-6
EAN:
9789033466106
ASW:
Wetenschappelijk boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
220 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met reg.
Annotatie
Beschrijving van de aardgasindustrie, waarbij zowel de technische als de economische en de politieke aspecten aan bod komen. Ook aandacht voor alternatieve productiemethoden, aardgastoepassingen in de industrie, risico's en verantwoordelijkheden en het belang van de Europese Unie.
Flaptekst
Energie is ontegensprekelijk een 'hot item' in onze samenleving. Verschillende energievormen staan enerzijds met elkaar in concurrentie, maar vullen elkaar anderzijds ook aan. Het belang van aardgas als energiebron neemt overal ter wereld fors toe. Dit boek behandelt de aardgasketen vanaf de exploratie en productie van aardgas tot de toepassing ervan bij de verbruiker. Er wordt aandacht geschonken aan zowel de technische en economische aspecten als aan de politieke context van de aardgasindustrie.

Wat is de samenstelling en wat zijn de eigenschappen van aardgas? Hoe wordt het gevonden, ontgonnen, behandeld en gestockeerd? Hoe lang zal er nog aardgas zijn? Welke factoren beïnvloeden de aardgasprijs? Welke invloed heeft aardgas op het milieu? Deze en tal van andere vragen komen uitgebreid aan bod.

Het boek richt zich tot iedereen die interesse heeft in de hedendaagse energieproblematiek. Het richt zich onder andere tot ingenieurs, economisten, politiek en sociaal verantwoordelijken en studenten.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen