Het Romeins marskamp bij Ermelo
R.S. Hulst
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Plaatsen; afzonderlijk (938.1)
Codes
ISBN:
978-90-5345-331-5
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
108 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Uitg. in samenw. met de gemeente Ermelo. - Met lit. opg.
Annotatie
Overzicht van het archeologisch onderzoek naar het enige bekende marskamp van het Romeinse leger in Nederland, het onlangs gedeeltelijk gerestaureerde marskamp bij Ermelo op de Veluwe.
Flaptekst
Bijna twintig eeuwen geleden trok een Romeins leger over de Veluwe. Ver voorbij de Romeinse rijksgrens, op de Ermelose Heide, sloegen ze een marskamp op waarvan de sporen vandaag de dag nog steeds in het landschap zichtbaar zijn.

Romeinse marskampen werden tijdens veldtochten en legeroefeningen aangelegd. Soms werden de kampen maar een nacht gebruikt, maar toch werden ze volgens een vast stramien opgebouwd.Hoewel er een groot aantal van deze kampen moet zijn geweest, hebben archeologen er nog maar weinig ontdekt. Het marskamp bij Ermelo is tot nu toe zelfs het enige dat in Nederland gevonden is.

Dit boek geeft allereerst inzicht in de algemene geschiedenis van de Romeinen in Nederland. Specifieke aandacht gaat uit naar het marskamp bij Ermelo en de prehistorische geschiedenis van de Ermelose heide en het archeologisch onderzoek daarnaar.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen