De onvergetelijke leraar
A. de Boer
Uitgegeven:
2008
Uitgeverij:
SWP
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
20 november 2008
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Gebundelde columns en interviews (401)
Codes
ISBN:
978-90-6665-961-2
EAN:
9789066659612
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22,8 cm
Omvang:
127 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Een ieder die naar school is gegaan, herinnert zich leraren die een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Misschien herinnert u zich die ene leraar die zo mooi kon vertellen dat u uitkeek naar zijn lessen. Die zo enthousiast was over het vak dat u het zelf bent gaan leren. Die u met de juiste balans van aandacht, humor en strengheid door het eindexamen loodste. Die al zag wat u kon worden voordat u het zelf doorhad.
Over die leraren gaat dit boek. De leraren met liefde voor het vak en aandacht voor hun leerlingen. Zij maken immers het onderwijs. We gaan op zoek naar de emotie die een goede docent – soms decennia later – nog kan oproepen bij mensen als Jan Siebelink, Femke Halsema, Ivo Opstelten, Frits van Oostrom, Marjolein Februari, Micha de Winter, Gerda Havertong en Gerlach Cerfontaine. Bij mensen als u. Wat is het geheim van de onvergetelijke leraar?

Drie auteurs werken bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, één als tekstschrijver bij een communicatiebureau. Ze schreven dit boek op persoonlijke titel.
Literaire adressenbank
Uitgever
SWP
Delen