Nederland in de prehistorie
Leendert P.Louwe Kooijmans
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Editie:
3e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2005
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Prehistorie (934.1)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-351-3417-1
EAN:
9789035134171
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
31 cm
Omvang:
844 pagina's
Extra pagina's:
[48] p. pl
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
1e dr.: 2005. - Met lit. opg., reg.
Annotatie
Ruim geïllustreerd standaardwerk waarin de huidige kennis over de Nederlandse prehistorie voor een groot publiek toegankelijk wordt gemaakt.
Flaptekst
Nieuwe opzienbarende archeologische vondsten zijn vaak voorpaginanieuws. Ze vormen steeds nieuwe schakels in de keten die ons verbindt met ons verste verleden. In alle tijden en op allerlei plaatsen hebben de bewoners van ons land immers hun sporen achtergelaten.

Van de prehistorische tijden getuigen monumenten die we bijna allemaal wel kennen: hunebedden, grafheuvels en urnenvelden. In eerste instantie richtte de aandacht van de archeologen zich hier ook op. Naarmate steden zich als olievlekken uitbreidden en wegen werden aangelegd, kwamen ook andere sporen uit het verste verleden te voorschijn: de woonplaatsen.

De onderzoekscapaciteit groeide mee en tegelijkertijd ontwikkelde de archeologie zich als wetenschappelijke discipline. Nieuwe gegevens van grootschalige opgravingen, van voorheen onbekende perioden en van de meest onverwachte plaatsen hoopten zich op. Oude interpretaties – verhalen die het verleden beschrijven en begrijpelijk maken – werden vervangen door nieuwe.

Nederland in de prehistorie maakt al deze nieuw verworven kennis toegankelijk voor mensen buiten de nauwe cirkel van de eigen wetenschap. Onze kennis over de Nederlandse prehistorie wordt nu voor een groot publiek gepresenteerd in een indrukwekkend boek met zorgvuldig op elkaar afgestemde hoofdstukken, en met een overweldigende hoeveelheid schitterende illustraties. Het bronnenmateriaal is toegankelijk gemaakt door een omvangrijke bibliografie en door nuttige registers. Het is hét standaardwerk voor iedereen met historische belangstelling, en illustreert op fantastische wijze hoeveel er te weten is over het fascinerende oudste verleden van ons land.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen