Paus Johanna
Donna Woolfolk Cross
Uitgegeven:
Uithoorn, 2009
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
11 november 2009
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Pope Joan
Jaar van uitgave:
1996
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Crown
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Historische roman (populair) (342)
Codes
ISBN:
978-90-6112-560-0
EAN:
9789061125600
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
479 pagina's
Extra pagina's:
[4] p. pl
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Pope Joan. - New York : Crown, 1996. - Oorspr. titel: Pausin Johanna. - Baarn : Callenbach, 1997.
Annotatie
Historische roman die speelt in de veertig jaar na de dood van Karel de Grote. Een ambitieuze vrouw die de identiteit van haar door de Noormannen gedode broer heeft aangenomen, weet op te klimmen van monnik tot paus.
Flaptekst
Meer dan duizend jaar is haar bestaan ontkend - paus Johanna, de vrouw die haar leven leidde in mannenkleren, om uiteindelijk tot de hoogste functie van het christendom geroepen te worden. In de prachtige historische roman Paus Johanna wekt Donna Woolfolk Cross de legende tot leven van een onvergetelijk vrouw in haar niet aflatende strijd tegen beperkingen die ze niet kon accepteren.

Als haar oudere broer tijdens een aanval van de Vikingen sneuvelt, 'steelt' de briljante Johanna zijn identiteit. Onder de naam Johannes Anglicus wordt ze opgeleid in een Benedictijner klooster, waar ze zich al snel onderscheidt door haar intellectuele en geneeskundige vaardigheden. Johannes Anglicus wordt naar Rome geroepen en raakt betrokken bij een gevaarlijke mengeling van passie en politiek die het leven van iedere betrokkene - en vooral die van Johannes - bedreigt. Maar uiteindelijk zijn het Johannes' uitzonderlijke talenten die ervoor zorgen dat hij/zij de hoogste troon van de Westelijk wereld mag bestijgen.

Sinds Pope Joan in 1996 werd gepubliceerd zijn er wereldwijd 3,5 miljoen exemplaren verkocht, verdeeld over 20 talen. Paus Johanna is nu verfilmd met John Goodman als paus Sergius en Johanna Wokalek in de titelrol.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen