Gas in Glass
Peter Bremers, Václav Cígler ...
Titus Eliëns
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Vertaald uit:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Glas en kristal (775.6)
NUR:
Toegepaste kunst (655)
Codes
ISBN:
978-90-78964-37-7
EAN:
9789078964377
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
91 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Rugtitel: Gas in GlasSlochteren. - Tekst in het Nederlands en Engels. - Uitg. n.a.v. G50 - 50 jaar Groningen-gasveld en de tentoonstelling gehouden in de Fraeylemaborg in Slochteren in 2009.
Annotatie
De Gasunie vierde vijftig jaar gaswinning in Slochteren onder meer met een tentoonstelling van door de gaswinning in Groningen geïnspireerde projecten van zeven glaskunstenaars rond de historische buitenplaats Fraeylemaborg. Deze uitgave biedt daarvan in woord en beeld een overzicht.
Flaptekst
De tweetalige publicatie Gas in Glass is verschenen ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in de Fraeylemaborg te Slochteren die het feit herdenkt dat vijftig jaar geleden het Groningen-gasveld werd ontdekt. De expositie van twaalf beelden in de Engelse landschapstuin van de borg is een glazen hommage aan de fossiele rijkdom die het Groningen-gasveld miljoenen jaren verborgen heeft weten te houden.

Op geheel eigen wijze hebben zeven internationaal vermaarde kunstenaars hun visie op glas gestalte gegeven. Vijf van hen, te weten Peter Bremers, Bert Frijns, Ineke Hans, Caroline Prisse en Joost van Santen, zijn uit Nederland afkomstig. De twee buitenlandse kunstenaars zijn de Tsjech Vacláv Cígler en de uit Oostenrijk afkomstige, maar tegenwoordig in Nederland woonachtige Katrin Maurer.

Aan elk van deze kunstenaars wijdt deze publicatie een biografische beschouwing. Hierin wordt uiteraard uitgebreid ingegaan op het werk dat zij voor deze tentoonstelling hebben gerealiseerd. Publicatie en tentoonstelling bieden een fraaie staalkaart van de verschillende uitingsvormen die anno 2009 in glas mogelijk zijn.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen