Karel de Grote
Vader van Europa
P.J. Rietbergen
Auteur:
Uitgegeven:
Amersfoort, 2009
Serietitel:
Miniaturen reeks
Serienummer:
30
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-6109-616-0
EAN:
9789061096160
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
16,9 cm
Omvang:
144 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
Karel de Grote, Charlemagne, Carolus Magnus: in vele talen en landen is hij bekend. Vele heldendaden worden aan hem toegeschreven. Zelfs wordt hij geroemd als de man die de fundamenten legde voor Europa.

Gezien Karels faam is het verwonderlijk dat wij weinig met zekerheid over hem weten. Zijn geboortejaar is omstreden, hoeveel echtgenotes en kinderen hij gehad heeft, is niet duidelijk. Over de beweegredenen achter veel van zijn acties en de vraag in hoeverre hijzelf de initiatiefnemer was, tasten wij in het duister. Des te interessanter is het, na te gaan welke invloed hij op zijn wereld heeft uitgeoefend. Zijn in die verleden wereld gedachten ontwikkeld, besluiten genomen, daden gesteld, die vorm gaven aan een toekomst waaruit, meer dan duizend jaar later, een andere wereld is voortgekomen: de onze? Al is Karels verhaal niet gemakkelijk te reconstrueren, het is rijkgeschakeerd.

Nog niet eerder door een Nederlander beschreven, komt hij in dit boekje op basis van het meest recente onderzoek tot leven.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen