Orlando furioso
Ludovico Ariosto
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Editie:
2e dr
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Orlando furioso
Jaar van uitgave:
1516
Uitgever:
(Grote belletrie serie)
Vertaald uit:
Italiaans
(Overige) personen
Inleiding:
Nawoord:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
Oudheid - Middeleeuwen - Renaissance (872)
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-253-6723-7
EAN:
9789025367237
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
1362 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Orlando furioso. - Oorspr. uitg.: 1516. - 1e dr. van deze uitg. in 2 dl. in cassette: 1998. - (Grote belletrie serie).
Annotatie
Berijmde vertaling van het klassieke epos van de Italiaanse schrijver (1474-1533) over Roeland, de paladijn van Karel de Grote die bij de strijd tegen de Moren pas nadat hij dodelijk gewond is, met zijn toverhoorn de koning te hulp roept. Het bestaat uit zo’n 4800 achtregelige strofen en geldt als een vervolg op het 12de-eeuwse Chanson de Roland en de middelnederlandse Roman van de vier Heemskinderen.
Flaptekst
Een onbeantwoorde liefde die de dapperste en nobelste ridder uit het leger van Karel de Grote tot waanzin drijft: dat is slechts een van de hoofdlijnen in Orlando furioso. Even gemakkelijk als de personages in dit invloedrijke epos van de Hebriden naar China, of zelfs naar de maan reizen, zo gemakkelijk springt Ariosto ook van de middeleeuwen naar de renaissance en weer terug. Ariosto laat zijn lezers verdwalen in een labyrint vol absurde avonturen – een weg terug is er niet.

Ludovico Ariosto (1474 -1533) werkte dertig jaar lang aan zijn beroemde epos Orlando furioso. Al bij leven werd hij beschouwd als een groot dichter.

‘In de storm van wapengekletter, vertakkende verhalen en waanzin is er een intiem oog in het epos Orlando Furioso: de dichter die met zijn vertelling een mantel weeft voor zijn geliefde, een liefdevol geschenk.’ Hafid Bouazza
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen