Wolf Hall
Hilary Mantel
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Wolf Hall
Jaar van uitgave:
2009
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Fourth Estate
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-5672-362-0
EAN:
9789056723620
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
672 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Wolf Hall. - London : Fourth Estate, 2009.
Annotatie
De zoon van een smid, Thomas Cromwell (1485-1540), weet zich op te werken tot de belangrijkste staatsman van de Engelse koning Hendrik VIII.
Flaptekst
Met de Rozenoorlogen vers in het geheugen staat Engeland rond 1520 op het randje van anarchie. Als de koning komt te overlijden zonder mannelijke troonopvolger, zou dat opnieuw burgeroorlog betekenen. Henry VIII wil daarom zijn huwelijk met Katherine van Aragon ongeldig laten verklaren en met Anne Boleyn trouwen. De paus en het grootste deel van Europa zijn ertegen. Uiteindelijk betekent deze kwestie zelfs de ondergang van Henry's adviseur, kardinaal Wolsey. Er ontstaat een machtsvacu├╝m en een impasse.
Zoon van een brute smid, politiek genie, omkoper, mannetjesputter en charmeur: het is Thomas Cromwell die in deze impasse stapt. In zijn niet te stuiten opmars naar de macht heeft hij al heel wat regels van een rigide klassenmaatschappij gebroken, en als het moet breekt hij er nog wat meer. Cromwell staat op uit de puinhopen van persoonlijke rampspoed - het verlies van zijn jonge gezin en van Wolsey, zijn geliefde baas - en behendig vindt hij zijn weg naar en door het koninklijk hof, waar man is wolf to man. Tegen alles en iedereen in is hij bereid Engeland te hervormen naar zijn en Henry's wensen.
Wolf Hall is een superieure roman waarin Cromwell en zijn tijdgenoten worden neergezet op een manier die de beperking van het historische verhaal volledig ontstijgt. Nooit eerder werd deze periode uit de Engelse, of eigenlijk Europese, geschiedenis z├│ meeslepend en gelaagd verteld. Een zeer terechte winnaar van de Man Booker Prize!
'Dit is een prachtig en diepmenselijk boek, een donkere spiegel die ze ophoudt voor onze eigen wereld. Hilary Mantel is een van onze moedigste en tegelijkertijd meest briljante schrijvers.' - The Observer
'Briljant. (...) Het is terecht geprezen om het feit dat ze de mogelijkheden voor de historische roman opnieuw heeft uitgevonden.' - Evening Standard
'Een superieur episch werk.' - Kate Mosse
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Relevante links
Delen