Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis in meer dan honderd reportages
Geert Mak
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Editie:
23e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Inleiding:
Samenstelling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Verzamelde opstellen - Bloemlezingen (930.5)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-351-3654-0
EAN:
9789035136540
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
331 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Herz. en uitgebr. versie van: Reportages uit Nederland : de geschiedenis in meer dan honderd ooggetuigenverslagen. - Amsterdam : Prometheus, 1991. - Met lit. opg.
Annotatie
Verslagen van zeer diverse gebeurtenissen en situaties uit de geschiedenis van Nederland van ca. 325 v. Chr. tot en met 31 juli 2004.
Flaptekst
Hoe was het om rond het begin van de jaartelling de lage landen te bereizen? Om naast Kenau Simonsd. Hasselaar op de muren van het belegerde Haarlem te staan, om als parachutist de Slag om Arnhem tegemoet te springen, of om als kind de watersnoodramp van 1953 te beleven? Geert Mak verzamelde voor Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis ruim honderd authentieke verslagen van belangrijke momenten uit de vaderlandse geschiedenis over een tijdvak van meer dan twintig eeuwen.

Uit dagboeken, brieven, reisverslagen en krantenartikelen distilleerden zij een reeks kleine en grote reportages die één eigenschap gemeen hebben: de auteur is er persoonlijk bij geweest. De verslagen zijn heet van de naald op papier gezet; soms met duidelijk hoorbare emotie, vaak met verwondering, en altijd scherp met oog voor details. In deze nieuwe editie zijn de meeste verslagen voorzien van bijzondere, aangrijpende en soms zelfs schokkende illustraties, waardoor de beschreven gebeurtenissen nog sterker op de lezer zullen inwerken.

Geert Mak is de auteur van onder meer Een kleine geschiedenis van Amsterdam, De eeuw van mijn vader en In Europa. 'Mak kan die ene bundel allengs laten aangroeien tot een verzameling van tien, honderd of duizend bundels en van mij mag hij daar alvast mee beginnen.' - Jan Blokker, de volkskrant

'Maks boek levert heerlijk en vaak ook razend spannend leesvoer dat duidelijk maakt dat geschiedenis niet saai hoeft te zijn.' - Nieuwsblad van het Noorden.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen