De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek
Conny Braam
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2011
Editie:
4e dr
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 mei 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2009
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-468-1049-1
EAN:
9789046810491
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
416 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: 2009.
Annotatie
Een Engelse oorlogsveteraan en een Nederlandse leeftijdsgenoot, handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek in Amsterdam die ondanks de Nederlandse neutraliteit Duitse en Engelse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog van grote hoeveelheden cocaïne voorziet, ontmoeten elkaar na de oorlog.
Flaptekst
Spannende en spraakmakende roman over cocaïne en oorlog, liefde en wraak.

Op 31 juli 1917 klimt de 26-jarige Engelse onderwijzer Robin Ryder in de buurt van Ieper een loopgraaf uit en rent overmoedig de Duitse mitrailleurs tegemoet. Drie dagen later raakt hij zwaargewond door een Duitse granaat; voortaan moet hij zijn gezicht verbergen achter een maskertje. Op ongeveer hetzelfde moment haalt zijn leeftijdsgenoot Lucien Hirschland, handelsreiziger van de bloeiende Nederlandsche Cocaïne Fabriek te Amsterdam, een grote order binnen van een Engelse farmaceutische firma, en kort daarop sluit hij met een inkoper van het Duitse leger een lucratieve deal. Van de provisies kan hij zijn felbegeerde Harley Davidson kopen.

Na de wapenstilstand brengt een wonderlijk toeval Robin Ryder in huize Hirschland, waar hij liefdevol wordt opgevangen door Luciens jongere zus Swaantje. Er groeien verwachtingen en illusies, maar door bedrog en zelfbedrog raken hun levens volledig ontworteld, want de oorlogsveteraan heeft meer te verbergen dan zijn verminkte gezicht.

De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek is een weergaloze roman, gebaseerd op ware feiten.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen