Het verre gezicht
politieke en culturele relaties tussen Nederland en Azië, Afrika en Amerika : opstellen aangeboden aan prof.dr. Leonard Blussé
J.Thomas Lindblad
Uitgegeven:
Franeker, 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Koloniale geschiedenis; algemeen (939.1)
Codes
ISBN:
978-90-5194-422-8
EAN:
9789051944228
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
447 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met bibliogr., lit. opg.
Annotatie
Feestbundel ter gelegenheid van het afscheid van Leonard Blussé als hoogleraar met onder meer essays over de eerste jaren van de VOC op Ceylon en het lot van VOC-dienaren op dat eiland na de Britse overname en over de Chinese oorlog in Batavia in 1740.
Flaptekst
Het verre gezicht biedt de lezer een fraaie staalkaart van de politieke en culturele relaties tussen Nederland en Azië, Afrika en Amerika. Het is een feestbundel, met opstellen van maar liefst 26 auteurs over een groot scala aan intrigerende onderwerpen: van schilderkunst tot slavenhandel, van Atjeh tot Suriname, van kokosnoten tot paardenrennen, van zeekoeien tot zielsverhuizing.

De bundel staat onder redactie van Alicia Schrikker en Thomas Lindblad. De auteurs zijn: Cátia Antunes, Wim Boot, Jaap R. Bruijn, Kees van Dijk, Wim van den Doel, Piet Emmer, Victor Enthoven, Natalie Everts, Cees Fasseur, Jos Gommans, Henk den Heijer, Charles Jeurgens, Gerrit Knaap, Harry Knipschild, Thomas Lindblad, Peter Meel, Gert Oostindie, Frans Paul van der Putten, Remco Raben, Willem Remmelink, Bhawan Ruangsilp, Alicia Schrikker, Ivo Smits, Paul van der Velde, Lodewijk Wagenaar en Henk Wesseling.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen