Ogen van tijgers
een toekomstroman
Tonke Dragt
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Editie:
7e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1982
Plaats van uitgave:
Den Haag
Uitgever:
Leopold
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Fictie 13 - 15 jaar (284)
Leeftijdscategorie:
Young Adult
Codes
ISBN:
978-90-258-6116-2
EAN:
9789025861162
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
459 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vervolg op: Torenhoog en mijlenbreed. - 1e dr.: Den Haag : Leopold, 1982.
Annotatie
Dertiger Jock Martijn woont op aarde in de verre toekomst. Hij is kunstschilder en creatief begeleider van probleemjongeren. Hij ontdekt dat hij telepathisch is en denkt dat zijn pupil Bart deze gave ook heeft. Vanaf ca. 15 jaar.
Flaptekst
Op dat ogenblik voelde Jock een breuk in de gedachten van de man die zich technicus Manski noemde:

... de polsband, verdomme! Jij hebt je robot welbewust onklaar gemaakt, Martijn! Je hebt dus die polsband gevonden. En hem gehouden... Is dit een valstrik?

Jock Martijn is ontslagen als planeetonderzoeker op Venus. Nu is hij kunstschilder op Aarde, maar voelt zich een gevangene. De Aarde is één grote stad, getemd door techniek. De wouden zijn verdwenen, de tijgers uitgestorven.

Toch heeft de rebelse jongen Bart Doran een ongeluk veroorzaakt op Route Z. Was het werkelijk een verwilderde kat waarvoor hij remde, en geen robot? Jock ziet overal ogen - ook de onzichtbare van machthebbers die hem bespieden.

Dan komt zijn vroegere collega Edu Jansen terug van Venus, met belangrijk nieuws over die geheimzinnige zusterplaneet...

Ogen van tijgers speelt zich af op Aarde, kort na Torenhoog en mijlen breed, het verhaal over Edu op Venus. Dat boek werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs.

Tonke Dragt ontving in 1976 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur voor haar gehele oeuvre, en de Griffel der Griffels 1955-2004 voor De brief voor de koning.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen