Karel de Grote in Nijmegen
keizers op het Valkhof
Jan Thijssen
Auteur:
Uitgegeven:
Zwolle, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Bewerking:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Frankische Rijk (925.3)
NUR:
Regionale stadsgeschiedenis (693)
Codes
ISBN:
978-94-625-8031-2
EAN:
9789462580312
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
47 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Uitgave i.s.m. Gemeente Nijmegen. - Bewerkte en uitgebreide heruitgave van deel 2 van: De 20 dagen van Nijmegen. - Zwolle : Waanders, 2005. - Met literatuuropgave. - Met samenvatting in het Engels.
Annotatie
In 777 bezocht Karel de Grote met zijn gevolg Nijmegen, waar hij het Valkhof liet bouwen en betrok, dat de politieke en economische kracht van zijn imperium moest uitstralen.
Flaptekst
In 2014 is het 1200 jaar geleden dat Karel de Grote overleed. De eerste Keizer van het Heilige Roomse Rijk, geboren in 742, spreekt ook nu nog tot de verbeelding. Voor Nijmegen, bijgenaamd de Karelstad, heeft de Keizer extra aantrekkingskracht.

In het jaar 777 bezocht hij met zijn gevolg de stad aan de Waal. Hij betrok er het Valkhof, een van de meest indrukwekkende gebouwen van die tijd. De door hem gebouwde burcht moest de politieke en economische kracht uitstralen van Karels imperium. Die imposante uitstraling kon niet voorkomen van De Valkhof na de dood van de Keizer door Noormannen werd verwoest.

Karel de Grote in Nijmegen verschijnt in het kader van Francia Media, een project waarin Europese landen samenwerken om het erfgoed van Karel de Grote toegankelijk te maken voor een groot publiek.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen