Radio Noordzee Nationaal
mijn jaren bij Nederlands eerste officiële, commerciële radiostation
René van den Abeelen
Uitgegeven:
2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 juni 2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Massacommunicatie (815)
Codes
ISBN:
978-94-021-1891-9
EAN:
9789402118919
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
144 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Op 13 juli 1992 kreeg Radio Noordzee Nationaal uit handen van WVC minister Hedy D'ancona als eerste een machtiging voor commerciële radiouitzendingen in ons land. Anderhalf jaar later sleepte het station een veel betwiste etherfrequentie in de wacht. René van den Abeelen was één van de eerste vier stemmen van het station; als presentator en nieuwslezer. In dit boek biedt hij lezers een unieke blik achter de schermen met nooit vertelde verhalen over zijn eigen herinneringen en die van een twintigtal andere betrokkenen waaronder Jerney Kaagman, Peter Teekamp, Marc Jacobs, Will Luikinga en Chris Smeekes.
De start van het station, Kamervragen over belangenverstrengeling, de opbouw, de voor die dagen unieke automatisering, de ontelbare wijzingen in programmering, format en programmaleiding, de hilarische 1 aprilgrappen uit 1996 en '97... het komt allemaal aan bod.
Maar liefst 20 pagina's nooit gepubliceerde foto's, waarvan 18 in kleur, uit eigen archief en met exclusieve toegang tot bonusmateriaal op internet, zoals historische geluidsfragmenten en meer foto's waaronder zelfs 3D foto's van Noordzee-medewerkers!
Via de auteur zèlf is het boek ook als luisterboek verkrijgbaar!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen