TOK! to me, or talk to me?
taalanekdotes op de werkvloer
Vera Dings
Auteur:
Uitgegeven:
Venlo, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Educatieve uitgaven algemeen (100)
Codes
ISBN:
978-90-822811-0-1
EAN:
9789082281101
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Omvang:
92 pagina's
Flaptekst
Veel vragen komen naar boven als het gaat om communicatie in een andere taal. Als secretaresse, inkoper, marketingmanager, salesmanager of ondernemer. Dagelijks hebt u ermee te maken. Is het niet een Russisch briefje waarvan u globaal de inhoud wilt weten, een presentatie die nog vertaald moet worden in het Duits of een handleiding waarvan u de Engelse vertaling eigenlijk gisteren al nodig had.

Veel vragen komen ineens naar boven. Kunt u Google Translate misschien gebruiken, of is het beter om het aan specialisten uit te besteden. Of moet u het uit kostenoogpunt zelf vertalen? En waar moet u dan op letten? Wat is handig en verstandig?

Bij succesvol internationaal zakendoen spelen veel factoren een rol. Met alleen een vertaling en wat globale talenkennis bent u er nog niet. Maar wat kan er dan nog fout gaan, zult u zich afvragen?

Het boek TOK! to me or TALK to me kunt u zien als een hulpmiddel voor het maken van de juiste overwegingen en keuzes wanneer communicatie in een andere taal, in een ander land aan de orde is. Het wijst u op mogelijke valkuilen en geeft u waardevolle tips teneinde uw succeskansen over de grens nog verder te vergroten.
Literaire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen