'n Luisterrijk verleden
van hoorspel naar kijkspel : een vrije reis door omroepland en de theaterwereld
Piet Ekel
Auteur:
Uitgegeven:
Groningen, 2002
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juli 2002
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Nederland (093.1)
NUR:
Biografie├źn film en televisie (672)
Codes
ISBN:
90-5179-061-9
EAN:
9789051790610
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
30 cm
Omvang:
244 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg. - Drukvermelding is exemplaarnummer.
Annotatie
Herinneringen van de Nederlandse acteur (1921- ) aan de ontwikkeling van televisie en theater in Nederland in de twintigste eeuw.
Flaptekst
Hoorspelweb.nl, 14 juli 2008: "(...) omdat Piet Ekel snapt hoe de wereld van radio en tv in elkaar steekt, heeft ie een prachtig boek geschreven. (...) Het boek staat vol leuke en minder leuke anekdotes en is heerlijk om te lezen. Een echte aanrader voor hen die meer van de achtergrond willen weten."

De geschiedenis van het hoorspel is van nature nauw verbonden met de historie van de radio in het algemeen en die van de omroepverenigingen in het bijzonder. In het totale radio-aanbod neemt het hoorspel een bescheiden plaats in, maar was niettemin prominent aanwezig en kon altijd rekenen op een trouwe kring luisteraars.

In dit boek van Piet Ekel - beter bekend als Malle Pietje uit de beroemde tv-serie Swiebertje - vindt u echter niet alleen de populaire opkomst en de dramatische neergang van dit fenomeen beschreven, maar tevens een opsomming van alle andere evenementen, optredens, afleveringen en sappige anekdotes die daarmee samen hingen, geillustreerd met prachtige foto's uit die tijd.

Dit boek is als het winkeltje van Malle Pietje zelf: vol verhalen, historie en van onschatbare waarde!

Op 8 april 2010 werd door omroep Max in hun programma 'Tijd voor Max' aandacht besteed aan Piet Ekel en zijn boek. Door hier te klikken kunt u het betreffende fragment uit de uitzending bekijken en beluisteren.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen