"Wat een herrie!" klaagt meneer Hopjes
Gertrude Crampton
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Editie:
1e dr
Serietitel:
Een gouden boekje
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Noises and Mr. Flibberty-Jib
Jaar van uitgave:
1947
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Simon and Schuster
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Kleuterboeken (272)
Leeftijdscategorie:
Voor kleuters
Codes
ISBN:
978-90-476-1195-0
EAN:
9789047611950
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
41 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Noises and Mr. Flibberty-Jib. - New York : Simon and Schuster, 1947.
Annotatie
Meneer Hopjes heeft last van gerommel in zijn hoofd. Volgens hem komt het door de herrie om hem heen. Volgens mevrouw Hopjes moet hij gewoon haar heerlijk warme eten opeten. Prentenboek met nostalgische kleruenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Flaptekst
Meneer Hopjes heeft last van herrie in zijn hoofd. Het slaan van de klok, het gerinkel van de telefoon, het gebel van de tram… Rommel de bommel, doet zijn hoofd ervan! Volgens mevrouw Hopjes komt dat gewoon omdat hij zijn warme eten niet opeet. En zijn warme wanten niet draagt bovendien. Onzin, vindt meneer Hopjes. Of heeft ze misschien toch gelijk?

"Wat een herrie!klaagt meneer Hopjes" zit vol geluiden. Zó vol geluiden, dat Henny Vrienten het verhaal tot een bijzonder hoorspel heeft bewerkt. Het rommeldebommel en Tuu-uut! Tuu-uut! Tuu-uut! komt pas echt tot leven op de cd die als cadeau bij dit luxe Gouden Boekje wordt meegeleverd.

"Noises and Mr. Flibberty-Jib" verscheen oorspronkelijk in 1947 in Amerika als ‘Little Golden Book’. Het is geschreven door Gertrude Crampton (bekend van Sloffie Sleepboot en Oetel) en geïllustreerd door Eloise Wilkin. Andere luxe en onverkorte edities zijn inmiddels verschenen van De gele taxi, Vijf brandweermannetjes, Een jaar in de stad, Jan de vliegtuigman, Sloffie Sleepboot, Het dikke agentje en Konijntje Woelwater.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen