10 Redenen waarom Zweden de moord op Olof Palme niet oplost
Marc Pennartz
Auteur:
Uitgegeven:
2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
27 april 2016
Indeling
Medium:
Boek
Codes
ISBN:
978-94-021-4897-8
EAN:
9789402148978
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23,5 cm
Omvang:
288 pagina's
Met illustraties
Flaptekst
De beroemde FBI-agent Robert Ressler noemde het "de misdaad van de eeuw". Anderen spreken van de “Europese Kennedy-moord”. Op 28 februari 1986 om 23.21 uur werd de Zweedse premier Olof Palme doodgeschoten langs een drukke straat in het centrum van Stockholm. Dertig jaar later is de moord nog altijd onopgelost.

Hoe kon dit gebeuren in het voorbeeldige, vreedzame Zweden? Wat ging er mis tijdens het politieonderzoek? Werd Palme het slachtoffer van een samenzwering? Of was de licht ontvlambare crimineel Christer Pettersson de dader? En wie was eigenlijk die andere man die de politie, buiten het zicht van de media, als hoofdverdachte beschouwde?

10 Redenen Waarom Zweden De Moord Op Olof Palme Niet Oplost voert de lezer mee naar de plaats van de misdaad, volgt en analyseert de vaak bizarre sporen, vertelt waarom Palme zowel geliefd als gehaat werd, verklaart waarom de moord een cold case is geworden en geeft desondanks antwoord op de meest prangende vraag: wie haalde de trekker over?

De Nederlandse schrijver/journalist Marc Pennartz woonde zeven jaar in Zweden waar hij zich verdiepte in de zaak-Palme. Eerder verscheen van hem de misdaadroman Moscow Hearts.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen