100 lachspelen
voor kinderen van 4-15 jaar
Paul Rooyackers
Auteur:
Uitgegeven:
Katwijk, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
10 april 2013
(Overige) personen
Co-auteur:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Gezelschapsspelen - Amusementen (622)
NUR:
Esoterie algemeen (720)
Codes
ISBN:
978-90-884007-9-7
EAN:
9789088400797
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
103 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Praktische gids voor leerkrachten, activiteitenbegeleiders en opvoeders om kinderen door spelen op verschillende manieren humor te laten ervaren.
Flaptekst
Hilarische spelletjes en humoristische creatieve activiteiten voor kinderen van 4 tot 15 jaar

Kennismakingsspelen - humorspelen - geluidsgrappen - grappen met materiaal - overdrijvingen - over de top humor - tekstgrappen - logica en onlogica - muzikale lachspelen - humor in de film

Dit boek bevat fantasievolle dynamische oefeningen en activiteiten waarin humor centraal staat, bedoeld voor alle basisschooldocenten, docenten Nederlands en drama, en begeleiders in het jeugdwerk. Ze zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 15 jaar. Het belangrijkste doel van de spelletjes is kinderen te laten lachen en het creëren van een vrolijke sfeer in de groep. Daarbij kunnen de kinderen zich ontspannen en nieuwe energie opdoen. Deze spelletjes kunnen een wat gespannen sfeer in de groep direct verbeteren. Tevens bevat het boek praktische informatie en tips voor de spelleider bij het organiseren van de spelletjes in de klas.
Veel spelletjes zijn geïnspireerd door de grote komieken: Laurel en Hardy, Charlie Chaplin, Mr. Bean, Dorus, de Marx Brothers en Monty Python. Daarnaast zijn tekenfilms een belangrijke inspratiebron.
Er zijn muzikale lachspelen, zoals de ´lachsymfonie´, spelen waarbij rare geluiden gemaakt moeten worden, overdrijvingsspelen en spelen waarbij grime, kostuums en rekwisieten worden gebruikt.
Kinderen kunnen hun lol niet op wanneer ze opdrachten krijgen als: Pak met je linkerhand je neus vast; pak met je rechterhand je linkeroor vast; laat los en klap met de handen op de knieën. Ze mogen het lied ´Vader Jacob´ lachen in plaats van zingen en gaan een banaan interviewen.

Het boek is geïllustreerd met hilarische foto´s van Hakim Traïdia en Paul Rooyackers.

Paul Rooyackers is spelpedagoog met een langdurige ervaring in het onderwijs en jeugdwerk. Hij schreef talrijke boeken over dans, drama en taalexpressie.
Hakim Traïdia is bekend van Sesamstraat en van talloze optredens in binnen- en buitenland.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen