101 vragen aan de juf
praktische tips en adviezen voor ouders met kinderen op de basisschool
Nathalie van Thiel
Uitgegeven:
Culemborg, 2014
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
9 november 2014
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Basisonderwijs; algemeen (472)
NUR:
Onderwijs algemeen (840)
Codes
ISBN:
978-94-911411-4-0
EAN:
9789491141140
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
240 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
101 vragen aan de juf

Wanneer je kind voor het eerst naar de basisschool gaat, gaat er een nieuwe wereld voor hem open. Ook voor zijn ouders! De basisschool wordt de nieuwe plek waar je kind zijn eigen leventje gaat leiden, met nieuwe vriendjes en vriendinnen die willen afspreken na school. Er wordt van alles van hem verwacht, hij wordt beoordeeld en krijgt een rapport. Jouw kleine zoon of dochter blijkt ineens 'aandachtspunten' te hebben. Als ouder op het schoolplein hoor je verhalen over leer- of gedragsproblemen en je vraagt je af of jouw kind hier ook mee te maken heeft. Ouders hebben vaak tientallen vragen over hun kind op de basisschool.

In '101 vragen aan de juf' hebben we de belangrijkste vragen én antwoorden bij elkaar gezet. De vragen komen van de website van het tijdschrift J/M, de antwoorden zijn van 'J/M voor ouders' schoolcoach tevens schooljuf, Nathalie van Thiel. "In mijn antwoorden en adviezen probeer ik duidelijk te maken wat ouders nu eigenlijk van een leerkracht mogen verwachten. Ik leg uit hoe dingen in zijn werk gaan binnen de schoolmuren, geef tips over het voeren van een gesprek met de leerkracht en verwijs je naar handige websites voor meer informatie."

Nathalie is naast leerkracht ook moeder van 4 kinderen, daardoor herkent ze de vragen als ouder én als juffrouw zijnde, waardoor ze het best mogelijke antwoord geeft op de vragen. Het boek is ook zeer geschikt voor juffen en meesters van het basisonderwijs.


Doelgroep ouders met kinderen op de basisschool, leerkrachten basisschool
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen