115 jaar Nederland hockeyland
de cultuur van het Nederlandse hockey en hoogte- en dieptepunten van beide nationale teams
Frans Oosterwijk
Uitgegeven:
Nieuwegein, 2014
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Hockey (619.71)
NUR:
Sportverhalen (489)
Codes
ISBN:
978-90-5472-283-0
EAN:
9789054722830
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
34 cm
Omvang:
576 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Titel op titelpagina in feite: 115 jaar Nederhockeyland. - Op een zogenaamde tweede titelpagina met de titel: 1898-2013 Nederland hockeyland, in feite 1898-2013 nederhockyland, staat onderaan: Uitgave van: vermeld boven het logo van de KNHB en Arko Sports Media.
Annotatie
Flaptekst
Je zou er moeiteloos een hoofdstuk in het Guinness Book of Records mee kunnen vullen. De meeste hockeyers ter wereld, de beste competitie, de meeste kunstgrasvelden, het laagste hockeyteam, het groot- ste hockeycomplex, de hardste strafcorners... Je vindt het allemaal in Nederland Hockeyland. Op weg naar 250.000 beoefenaren is hockey de tweede teamsport van Nederland. Tel daar de ouders van jeugdspelers bij op, plus de liefhebbers die elk weekend rond de velden te vinden zijn om een wedstrijd te bekijken, en je komt op misschien wel een miljoen mensen die samen de Nederlandse hockeyfamilie vormen. Een omgeving waar altijd een goede sfeer heerst en waar het plezier vanaf spat. Steeds meer gezinnen weten de weg te vinden naar één van de 320 hockeyclubs die Nederland rijk is. Hockey is supersympathiek. En dat is wat dit robuuste boek uitstraalt.

Nederland Hockeyland, geschreven door een groep sportjournalisten die beschikt over een rijke ervaring langs de hockeylijn, verbeeldt de unieke cultuur van hockey in Nederland, met zijn tradities, omgangsvor- men en eigenaardigheden. Het verhaalt over gestolen supermarktkarren, over ultrakorte rokjes, over bitjes en babes. Het neemt de lezer ook mee op reis door de wereld, aan de hand van de avonturen en prestaties van de Oranjeheren en Oranjedames, op jacht naar medailles, bekers en podiumplaatsen. Op die reis doen we niet alleen heel Europa aan, maar ook landen als Australië, China, Pakistan, India, Korea en Argentinië. Succesvolle hockeyers uit heden en verleden vertellen hun verhaal. Zware onderwerpen worden daarbij niet geschuwd, zoals de deelname aan de nazi-Spelen van 1936 in Berlijn, de boycots van de Spelen van 1956 in Melbourne (we gingen niet) en het WK van 1978 in Buenos Aires (we gingen wel), spelersopstanden en verdeeldheid binnen het Nederlands elftal. Dit alles maakt van Nederland Hockeyland een begerenswaardig sportdocument.

Deze uitgave werd gerealiseerd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Hockeybond, ter gelegen- heid van het 115-jarig bestaan (1898 - 2013) en de Rabobank Hockey World Cup voor vrouwen en mannen in Den Haag in juni 2014. Met bijdragen van Edwin Alblas, Hans Brian, Rogier van 't Hek, Mark Hoogstad, Mascha de Jong, Hans Klippus, Philip Kooke, Frans Oosterwijk, Ab Schreijnders, Henk van der Sluis, Tim Steens, Edward Swier en Maarten Westermann.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen