1666
pest, hellevuur en de Engels-Nederlandse oorlogen
Rebecca Rideal
Auteur:
Uitgegeven:
Houten, 2016
Editie:
Eerste druk
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
5 september 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
1666
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
John Murray
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Plaatsen; afzonderlijk (948.1)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-00-34948-7
EAN:
9789000349487
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
8 pagina's
Extra pagina's:
304 pagina
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: 1666. - London : John Murray, ©2016. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Geschiedenis van Engeland in 1666, toen in Londen een pestepidemie heerste, een enorme brand de hoofdstad grotendeels verwoestte en de Engelsen gevoelige nederlagen leden in de Tweede Engels-Nederlandse Zeeoorlog.
Flaptekst

Pest, hellevuur en de Engels-Nederlandse oorlogen


Londen is in de jaren 1660 een bruisende stad vol theaters, speelhuizen en bedrijvigheid, maar in 1666 slaat het noodlot toe: de ontploffing van het schip The London, de uitbraak van de ergste pestepidemie sinds 1603 (die waarschijnlijk via Amsterdamse of Antwerpse boten de stad is binnengekomen), de vernederende nederlaag in de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog en de allesverwoestende uitbraak van de Grote Brand van Londen.


350 jaar na dato verbindt Rebecca Rideal de gebeurtenissen op meesterlijke wijze en beschrijft de spannende geschiedenis van een stad die tegenslag na tegenslag te verduren krijgt, maar niet ten onder gaat. Verre van dat. Rideal laat zien hoe alle rampspoed de voedingsbodem werd voor creatieve, wetenschappelijke en politieke ontwikkelingen die Groot-Brittannië tot een wereldmacht zouden maken. 


Aan de hand van minder bekende primaire bronnen vertelt Rebecca Rideal het verhaal van alle Londenaren, van koning tot bedelaar en van geestelijke tot wetenschapper, en hun oorlogen met de Nederlanden. Zo komt het verhaal tot leven en schept ze een levensecht beeld van Londen in 1666.


Rebecca Rideal is televisiemaker en historica, gespecialiseerd in de 17e eeuw en Londen. Zij won drie Emmy awards met het programma David Attenborough's First Life. Ook is zij de oprichter van het populaire online geschiedenismagazine The History Vault.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen