20× logeren & wandelen in de Ardennen
Julien Van Remoortere
Uitgegeven:
Tielt, 2007
Serietitel:
Dicht-bij-huisgidsen
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 december 2010
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Gidsen en kaarten (995.3)
NUR:
Reisgidsen Benelux (511)
Codes
ISBN:
978-90-209-6943-6
EAN:
9789020969436
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
192 pagina's
Met illustraties en foto's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Heerlijk logeren in een charmehotel of een gezellige B&B en een of meerdere dagen wandelen zonder bagage in de omgeving… Dat zijn de ingrediënten van deze sfeervolle gids. Op het menu staat een welverdiende adempauze, een weekendje actief genieten.
‘“Geen drukte hier”, zegt Dan van Ma Résidence.
“Je moet 12 kilometer rijden om een verkeerslicht tegen te komen.”’
Erwin De Decker, expert in de wereld van de hotellerie, stelt in deze gids een persoonlijke keuze voor van 20 heerlijke overnachtings- adressen in de Ardennen. Van een zeven-tiende-eeuws hospitaal dat ooit dienst deed als buitenverblijf voor Leopold I tot een Jezuïetenkerk die je in hogere sferen brengt. De adressen worden telkens per twee gebundeld in 10 boeiende streken.
Julien van Remoortere, ervaren wandelauteur, stippelt in deze regio’s telkens 2 of 3 wandelingen uit door de mooiste natuurgebieden en langs de mooiste rivieren. De wandelingen liggen grotendeels buiten de veelbelopen paden in vaak minder bekende streken Van de diepe wouden bij Croix Scaille, het hoogst gelegen punt van de provincie Namen, tot de oogstrelende Ourtheland-schappen bij Cherain.
‘Langs de wegen groeit zoete kers: in de voor-zomer wordt dat kersen smullen… als de vogels je niet voor zijn uiteraard…’
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen