500 kilometer fietsen langs de Maas
van Luik naar Hoek van Holland
Ad Snelderwaard
Auteur:
Uitgegeven:
Delft, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 maart 2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Gidsen en kaarten (985.3)Gidsen en kaarten (993)
NUR:
Fietsgidsen (501)
Codes
ISBN:
978-90-389-2474-8
EAN:
9789038924748
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
119 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Uitgave in samenwerking met Stichting Landelijk Fietsplatform.
Annotatie
Flaptekst
Van Luik naar Hoek van Holland
De Maas ontspringt in het Franse plateau van Langres en wordt, gevoed door diverse zijstroompjes, geleidelijk breder. Met deze gids bij de hand fi ets je het gedeelte vanaf Luik, waar de Maas al fl ink op breedte is, tot de monding bij Hoek van Holland. Of je fi etst hem in omgekeerde richting naar Luik. De route in deze gids is een combinatie van bewegwijzerde routes. Soms fi ets je pal langs de Maas, maar vaak ook een stukje er vanaf door een landschap dat door de Maas is gevormd. Onderweg zie je veel water, maar ook een keur van aantrekkelijke landschappen. Tot Maastricht en ook verderop in Zuid-Limburg is het landschap echt heuvelachtig, daarna zwak glooiend. Voorbij Limburg slingert de rivier door laagland. Het open landschap wordt afgewisseld door stadjes en steden die hier soms al in de Romeinse tijd zijn ontstaan door de handel die grotendeels via het water plaatsvond. Deze stadjes zijn vaak ook vestingsteden en ze zijn boordevol eeuwenoude monumenten.

In deze gids vind je tien grote, gedetailleerde kaarten die je de route met zijn wijde omgeving laten zien. De leukste en interessantste dingen die langs de route te zien zijn worden beschreven en je vindt praktische informatie over onder andere overnachtingsmogelijkheden en horeca op het platteland.

Ook vind je horecatips en tips om je trip nog leuker te maken door af en toe mooie, leuke of interessante dingen buiten de route te bekijken.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen