500 pastagerechten
heerlijke recepten voor klassieke en eigentijdse pastagerechten
Valentina Sforza
Uitgegeven:
[Utrecht], 2015
Editie:
3e druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
500 pasta dishes
Jaar van uitgave:
2013
Uitgever:
Quintet Publishing Limited
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Foto's:
Redactie:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Aardappelgerechten - Deegwaren - Rijstgerechten (629.73)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-483-0849-1
EAN:
9789048308491
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
16 cm
Omvang:
288 pagina's
Met foto's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: 500 pasta dishes. - Quintet Publishing Limited, ©2013. - 1e druk: 2013. - Met register.
Annotatie
Flaptekst
Het enige pastaboek dat u ooit nodig zult hebben

500 pastagerechten is een uitstekende nieuwe verzameling van recepten die
met behulp van heldere aanwijzingen duidelijk maken hoe veelzijdig pasta
is, van een traditionele spaghetti bolognese tot een avontuurlijkere
linguine met inktvis. Dit handboek geeft koks van alle niveaus de kans om
steeds opnieuw succesvolle gerechten te maken.

- In de inleiding wordt de basis gelegd, met de geschiedenis van pasta,
keukengerei, ingrediënten en de ideale combinatie van pasta en saus.
- Er staan recepten in voor gebakken, gevulde en verste pasta, met vlees,
groenten, kaas, vis en zeevruchten.
- Maak een keuze uit bekende Italiaanse gerechten of nieuwe en moderne
varianten op oude klassiekers.

Docente en kooktalent Valentina Sforza trok in 1976 van Rome naar Londen,
waar ze een reputatie opbouwde als privékok. Ze is inmiddels de
belangrijkste docent aan La Cucina Valentina in Italië, waar ze kooklessen
geeft op het Italiaanse platteland. Ze heeft meer dan 30 kookboeken
geschreven en levert regelmatig bijdragen aan Reveal Italy, waarin ze tips
en recepten deelt van de culinaire hoogstandjes van het Italiaanse
platteland. Valentina draagt in speciale kookcursussen haar filosofie uit,
waarbij ze plaatselijke, seizoensgebonden producten gebruikt om eenvoudige,
goed verzorgde gerechten te maken.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen