60 brieven van nabestaanden over leven met zelfdoding
60 brieven van nabestaanden over hun verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop
Jolien van der Kooij
Uitgegeven:
Leiden, 2014
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Psychologie van leven en dood (418.7)
NUR:
Rouwverwerking (749)
Codes
ISBN:
978-90-78342-00-7
EAN:
9789078342007
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
216 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Rugtitel: Leven met zelfdoding. - In colofon: Leven met zelfdoding : 60 brieven van nabestaanden over hun verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop.
Annotatie
Zestig nabestaanden schrijven aan onbekende lotgenoten hun ervaringsverhaal in briefvorm na de zelfdoding van een dierbare; soms ook met praktische tips voor verwerking.
Flaptekst
Wat gebeurt er met je nadat je kind, je partner, je vader of moeder, een broer, zus of hele goede vriend zichzelf om het leven brengt? Hoe ziet je leven er na zo'n ingrijpende gebeurtenis uit?

Dit boek hoopt antwoord te geven op die vragen. Het bestaat uit zestig brieven van mannen en vrouwen die in het verleden met zelfdoding van een dierbare te maken hebben gehad. In hun brieven richten ze zich tot een - voor hen onbekende - lotgenoot. Iemand die onlangs hetzelfde heeft meegemaakt en die ze hopen te helpen door hun eigen ervaring te delen.

De brieven van de nabestaanden gaan over hun verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop. Stuk voor stuk persoonlijk. Soms adembenemend, hartverscheurend, verschrikkelijk. Soms heel praktisch: met tips om het leven door te komen.

Wij hopen dat heel veel mensen die nu met zelfdoding worden geconfronteerd er troost uit kunnen halen. Voor professionals biedt dit boek een inzicht in het leven van iemand na de zelfdoding van een naaste.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen