60 jaar
Oranje op tv
Uitgegeven:
[Hilversum], 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
DVD Video
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Huis van Oranje-Nassau; algemeen (936.2)
Codes
ISBN:
-
Bibliografische annotatie
Nederlands gesproken. - Videoversie van het televisieprogramma voor de NOS.
2 dvd-video's (150 min.)
Annotatie
Terugblik op de meest bijzondere koninklijke televisiemomenten op televisie in de afgelopen zestig jaar aan de hand van verschillende thema's.
Flaptekst
In de serie 60 Jaar Oranje op tv blikt de NOS aan de hand van verschillende thema’s terug op de meest bijzondere koninklijke tv-momenten. Sinds het prille begin van de televisie, nu zestig jaar geleden, maakte de NOS (vroeger NTS) programma’s over het koninklijk huis. Presentator Koos Postema neemt u mee door deze prachtige televisiegeschiedenis.

Op deze dubbel-DVD ziet u in de afleveringen ‘Verliefd, verloofd, getrouwd’, ‘De interviews’, ‘De troonswisseling’ en ‘Een verstandshuwelijk’ een keur aan prachtig archiefmateriaal voorbij komen en geniet u van interviews met kenners als regisseur Rudolf Spoor, oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers en royalty-deskundige Peter van der Vorst. Zij vertellen over de totstandkoming van de ‘koninklijke’ programma’s in het algemeen en hun eigen rol in het bijzonder.

Met huwelijken en huldigingen, chocolademelk op Soestdijk en schaatsende Oranjes op Koninginnedag. Samen vormen deze fragmenten een beeld van de ontwikkelingen rond het koninklijk huis. Waarbij de camera steeds bepalender is geworden voor het imago van de Oranjes.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen