99 gesprekken met...
de nee-zeggers, de cadeautjes, de ijdeltuiten, de whatevers, de buitenlanders, de iconen, de zeurpieten, de mediaatjes, de hartjes, de spiegeltjes, de helden en... de foutjes
Ebru Umar
Auteur:
Uitgegeven:
[Meppel], 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 mei 2013
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Biografieƫnverzamelingen (903.1)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-897524-5-1
EAN:
9789089752451
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
319 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Voor Libelle maakt journaliste Ebru Umar wekelijks een interview met bekende Nederlanders. Ze sprak o.a. met Cornald Maas, Mark Rutte, Carry Slee, Sylvie van der Vaart, Agnes Jongerius, Thomas Acda en vele anderen. In dit boek zijn 99 van die 'gesprekken' verzameld.

Voor haar boek deelde Ebru de interviews in groepjes in: de leukerds, de favo's, de zeikerds, de lieverds, de ijdeltuiten, de hartjes, de verrassingen, de nee-zeggers, de cadeautjes, de zeurpieten, de versierders, de saaien en de jovialen.

Bij ieder interview schreef Ebru een epiloog. Hierin vertelt ze hoe het interview tot stand kwam, of het klikte (of niet), hoe het daarna verder ging en nog veel meer. Hierbij neemt ze geen blad voor de mond. Ze laat, met haar humor en vileine scherpe pen, haar voor- en afkeuren blijken. Haar boek is een inkijk in het hele proces van interviewen, aangepakt en uitgevoerd zoals alleen Ebru dat doet.

Ebru Umar (1970) is, na tien jaar bedrijfsleven, fulltime met schrijven bezig. In artikelen, in columns en interviews, op websites en op Twitter. Ze schreef o.a. voor het Algemeen Dagblad, het Parool, Propria Cures, Nieuwe Revu en Opzij. Ook schreef Ebru Umar verschillende boeken.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen