Aantekeningen
J. Krishnamurti
Auteur:
Uitgegeven:
[Nieuwerkerk aan den IJssel], 2018
Editie:
Derde, herziene druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Krishnamurti's notebook
Plaats van uitgave:
Londen
Uitgever:
Gollancz
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Indische wijsbegeerte (158.2)
NUR:
Filosofie algemeen (730)
Codes
ISBN:
978-90-6271-149-9
EAN:
9789062711499
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
367 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Krishnamurti's notebook. - Londen : Gollancz. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Deventer : Ankh-Hermes, 1981.
Annotatie
Dagboeknotites van de Indiase denker (geb.1895), een verslag van zijn waarnemingen en bewustzijnstoestanden tijdens de reizen die hij tot maart 1962 maakte.
Flaptekst
Krishnamurti's 'Aantekeningen' zijn een uniek spiritueel document waarin hij op indringende wijze verslag doet van zijn waarnemingen, ervaringen en bewustzijnstoestanden. Op 323 met de hand geschreven en door hemzelf genummerde pagina's beschrijft hij in dichterlijk proza de beweging van de wolken, van de wind, de bomen, het licht, de vogels en de extatische eenheidsbeleving die hij in deze natuurverschijnselen ervaart. Meditatie kan, volgens Krishnamurti niet methodisch worden opgewekt, maar is een explosie van 'gewaar-zijn' op het moment waarop je denken stil is en je de feiten ziet zonder ze te willen veranderen.
Bij de eerste druk werd er vanuit gegaan dat deze handgeschreven teksten compleet waren. In 2000 werden echter 32 nieuwe aantekeningen gevonden die wat betreft data en paginanummering aansloten bij de eerdere teksten. Deze aanvullende aantekeningen vormen het slotgedeelte van deze nieuwe uitgave en maken daarmee het beeld van Krishnamurti's innerlijke ervaringen compleet.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen