Academy Street
Mary Costello
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Academy Street
Jaar van uitgave:
2014
Plaats van uitgave:
Edinburgh
Uitgever:
Canongate
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-488-2616-2
EAN:
9789048826162
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
222 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Academy Street. - Edinburgh : Canongate, 2014.
Annotatie
Een 20-jarige Ierse emigreert naar de Verenigde Staten, waar ze als alleenstaande moeder voor grote problemen komt te staan.
Flaptekst
Ze stond aan de rand van het gras. Ze zweefde tussen twee werelden, ontcijferde de grond, tekende de gang, de eetkamer en de trap in de lucht. Ze was nu wanhopig dicht bij huis, bij de kamers en de stemmen die voor haar de eerste belichaming van haar thuis waren geweest. Ze werd overspoeld door herinneringen, haar hart bonsde en de geschiedenis dook op.

Tess, die in de jaren veertig in West-Ierland opgroeit, is een bedeesd, introvert kind. Maar onder haar stille buitenkant schuilt een vurig hart. Die vurigheid zal haar er later toe brengen te verhuizen naar het rumoerige New York van de jaren zestig. In de meer dan veertig jaar dat Tess aan Academy Street in Noord-Manhattan haar stille maar intens emotionele leven leidt, maakt ze kennis met een wrede liefde en een rampzalig verlies.

Verblijdend en aangrijpend, ingehouden maar overweldigend - dit is een diep ontroerend verhaal over de zoektocht van een vrouw naar haar eigen plekje midden in het bruisende, rumoerige, fantastische New York. Academy Street wordt bezield door een soort dwingendheid. In elke zin zijn het ritme en de heftigheid van het innerlijk leven gevangen.

' Academy Street doet denken aan Stoner. Beide boeken stellen de vraag waaruit een eerzame bijdrage aan de wereld bestaat en vertellen een bijzonder meeslepend verhaal door ons een ogenschijnlijk onopvallend leven te tonen. Tess leidt een stil leven, maar het maakt een diepe indruk op de lezer.' - The Guardian

Mary Costello is opgegroeid in Galway maar woont tegenwoordig in Dublin. Korte verhalen van haar hand zijn onder andere verschenen in New Irish Writing, The Stinging Fly en in diverse anthologieën. Haar eerste boek, een verhalenbundel getiteld The China Factory, werd genomineerd voor de Guardian First Book Award en stond op de shortlist van de Irish Book Award. Haar nieuwe roman Academy Street heeft onlangs de Irish Book Award gewonnen en staat op de shortlist voor de Costa Award.

VideoLiteraire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Relevante links
Delen