Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte
Joachim Meyerhoff
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Ach, diese Lücke, diese entsetzliche Lücke
Jaar van uitgave:
2016
Plaats van uitgave:
Köln
Uitgever:
Kiepenheuer & Witsch
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-5672-551-8
EAN:
9789056725518
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
312 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Ach, diese Lücke, diese entsetzliche Lücke. - Köln : Kiepenheuer & Witsch, 2016. - (Alle Toten fliegen hoch ; Teil 3).
Annotatie
Autobiografisch relaas van een jongeman die naar de toneelschool gaat en bij zijn welgestelde maar excentrieke grootouders intrekt.
Flaptekst
Op mijn twintigste werd ik tot mijn grote verrassing in München op een toneelschool aangenomen en trok ik bij mijn grootouders in omdat ik geen kamer kon vinden. Het contrast tussen deze twee werelden had niet groter kunnen zijn. Hierover wil ik vertellen: over mijn boven alles beminde grootouders, met z'n tweeën gevangen in hun schitterende huis, en over hoe het is als iemand tegen je zegt: 'Je moet leren met je tepels te glimlachen.'

Zijn grootmoeder, ooit zelf actrice, is nog steeds een diva. Zijn grootvader, een gepensioneerde filosofieprofessor, is een scherpe, intimiderende maar slechthorende man. Hun dagen zijn ingedeeld aan de hand van absurde rituelen waarin alcohol een belangrijke rol speelt.

Met de dagelijkse afwisseling van het grootse maar vreemde leven van zijn grootouders en de net zo bedenkelijke gang van zaken op de theaterschool, vertelt Joachim Meyerhoff weer een voortreffelijk, ontroerend, grappig en raak verhaal. Een hommage aan zijn grootouders en een eerlijk verslag van zijn confronterende vlucht in acteren.
Literaire adressenbank
Uitgever
Eigen recensies Literatuurplein
Delen