Achter de spiegel; Levende schaduwen
Cornelia Funke
Auteur:
Uitgegeven:
2013
Serietitel:
Reckless
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
6 augustus 2013
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Fictie 13 - 15 jaar (284)
Codes
ISBN:
978-90-451-1575-7
EAN:
9789045115757
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Meesterverteller Cornelia Funke voert haar lezers mee naar een spiegelwereld waar sprookjes werkelijkheid zijn. Een adembenemend avontuur vol vriendschap, verraad en liefde.

Jacob Reckless heeft een geheim. Om de harde werkelijkheid van thuis te vergeten vlucht hij al jarenlang naar een 19e-eeuwse spiegelwereld waar reuzen, fee├źn, draken, heksen en dwergen realiteit zijn. Hij stort zich daar roekeloos in de meest fantastische avonturen.
Will ontdekt na jaren bij toeval het geheim van zijn oudere broer en volgt hem naar de andere wereld. Met rampzalige gevolgen: Will wordt getroffen door een vloek en zal langzaam maar onherroepelijk verstenen.
Om zijn broer te redden besluit Jacob alles op het spel te zetten wat hem lief is. Samen met zijn trouwe bondgenoot Vos, Will's vriendin Clara, een listige dwerg en de steeds opstandiger wordende Will gaat hij op zoek naar de machtige maar gevaarlijke fee die de vloek ongedaan kan maken.

Cornelia Funke liet zich voor dit boek inspireren door de sprookjes van de gebroeders Grimm. Bij het ontwikkelen van de plot werkte ze samen met filmproducent Lionel Wigram, bekend van de Harry Potter films en de laatste Sherlock Holmes verfilming. Het is voor het eerst dat haar boek in verschillende landen op dezelfde dag zal verschijnen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen