Alarm op Spitsbergen
Dixie Dansercoer
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2016
Serietitel:
De coole avonturen van Emma Dewit
Serienummer:
4e boek
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-448-2749-1
EAN:
9789044827491
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
142 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Idee en beeldmateriaal: Dixie Dansercoer ; tekst: Reina Ollivier. - Op omslag: scan de foto's met je smartphone voor uniek beeldmateriaal.
Annotatie
Bij een miniklimaattop op Spitsbergen wijzen Emma en haar vrienden op de luchtvervuiling door steenkoolmijnen. Met een expedietie willen ze hun standpunt ondersteunen, maar daar proberen mijnwerkers een stokje voor te steken. Met veel informatie en codes voor Layar-app. Vanaf ca. 10 jaar.
Flaptekst
Emma, Svea en Antonio worden als gastsprekers uitgenodigd op een miniklimaattop op Spitsbergen. Ze pleiten er voor het gebruik van alternatieve energie en wijzen op de luchtvervuiling door de steenkoolmijnen op het eiland. Om hun standpunt kracht bij te zetten ondernemen ze een expeditie van Longyearbyen naar Barentsburg, twee plaatsen waar steenkool wordt ontgonnen. Tijdens hun tocht zullen ze alleen alternatieve energie gebruiken. De media volgen de expeditie van de jonge wetenschappers met veel aandacht. Maar ook anderen houden hen in het oog ... en Emma's team beleeft weer pittige avonturen!

Dit is het vierde boek in deze spannende en leerrijke reeks over klimaatverandering, het milieu en de poolgebieden. De bekende poolreiziger Dixie Dansercoer zorgt voor de juistheid van de feiten én voor bijzondere foto's en filmpjes. Voor coole meisjes en jongens vanaf 10 jaar.

MET AUGMENTED REALITY:
Scan de foto's met je smartphone voor uniek beeldmateriaal!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen