Aleksandr Poesjkin
een directe weg naar het lezen van De bronzen ruiter
Carel Schouten
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2006
Serietitel:
Een directe weg naar het lezen van
Uitgeverij:
PM
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Bewerking:
Redactie:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Schrijvers; afzonderlijk (853.6)
NUR:
Taal BVE-sector (= MBO + volwassenen educatie) (114)
Codes
ISBN:
978-90-6143-305-7
EAN:
9789061433057
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
28 cm
Omvang:
162 pagina's
Extra pagina's:
XI
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Rugtitel: Een directe weg naar het lezen van: Poesjkin De bronzen ruiter. - Tekst in het Russisch en Nederlands, samen met een woord-voor-woord vertaling. - Uitg. in samenw. met de Stichting Panta Menei. - Met lit. opg.
Annotatie
Uitgave van het bekende Russische epische gedicht voor wie nauwelijks Russisch kent, met woord-voor-woord vertaling, uitvoerige uitleg en commentaar.
Flaptekst

9789061433057Bronzen RuiterIn dit boek staat de Russische tekst van Poesjkin zelf centraal. De tekst is ook voor hen toegankelijk gemaakt die in het geheel geen Russisch kennen. Essentiële hulpmiddelen begeleiden de tekst, te beginnen met een inleiding in de letters en de klanken van het Russisch.


In het eerste deel van De Bronzen Ruiter is de cyrillische tekst voorzien van een transcriptie in Latijns schrift. De gehele tekst is voorzien van woord-woordvertalingen; werkvertalingen geven deze weer in een lopende tekst. In voetnoten vindt men een grammaticale verklaring van alle vervoegde en verbogen vormen uit de tekst, verwijzingen naar de toegevoegde rompgrammatica en toelichtende achtergrondgegevens.


De toegevoegde literaire vertalingen maken het niet alleen mogelijk snel een overzicht van de inhoud van een passage te krijgen, maar nodigen de lezer ook uit een vergelijking te maken tussen het origineel en de dikwijls bewonderenswaardige prestatie van de hertalers.


In de rompgrammatica wordt een bondig overzicht gegeven van de grammatica van het Russisch.Omdat men de poëzie van Poesjkin moet horen, is een cd toegevoegd waarop De Bronzen Ruiter is ingesproken.

Literaire adressenbank
Uitgever
PM
Delen