Alle dertien fout
de criminele top 13
Bert Voskuil
Auteur:
Uitgegeven:
[Meppel], 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juni 2014
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Misdaden - Misdadigers (396.64)
NUR:
Spannende boeken algemeen (330)
Codes
ISBN:
978-90-897506-6-2
EAN:
9789089750662
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
256 pagina's
Met foto's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Omslag vermeldt: True crime.
Annotatie
Portretten van dertien bekende en minder bekende Nederlandse criminelen.
Flaptekst
Misdaadverslaggever Bert Voskuil kent tientallen bekende criminelen. Voor zijn nieuwe boek maakt hij een selectie en komt hij met onthullingen zoals alleen Voskuil die kan doen. Het is 'true crime tot op het bot'.

Voskuils Top 13 varieert van de beruchte onderwereldkoning Klaas Bruinsma die eens bij de familie Voskuil kwam eten, maar die later gedwongen werd vele mensen te laten liquideren tot de Engel des Doods, Martha U, die na haar jarenlange detentie zelfs solliciteerde naar de baan als verpleegster. De auteur voerde verrassende gesprekken met o.a. Willem Holleeder, Etienne Urka, de kindermoordenaar van het Meisje van Nulde, meesteroplichter Ari Olivier, penozebaas Eef Hoos en brandkastenkraker Martin van den Esschert.

Ook noteert Voskuil het schelmenverhaal van de herenboeven Tonio Hildebrand en Pistolen Paultje. Hierin de onthullingen dat koningin Beatrix gestolen champagne dronk en over het geheime (nacht)leven van Freddy Heineken.

In 'Alle 13 fout'geeft Bert Voskuil ook een scherpe inkijk in hoe zorgvuldig een misdaadjournalist moet omgaan met de informatie uit zijn criminele netwerk. Als bonus wordt de eerste criminele gedichtenbundel toegevoegd.

Bert Voskuil werkte vele jaren als onderzoeksjournalist voor Nieuwe Revu. Hij is auteur van o.a. 'Achter tralies', jarenlang het meest uitgeleende boek in de gevangenisbibliotheken. Vorig jaar debuteerde Bert Voskuil als dichter met de bundel 'Ontheemd'.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen