Alle gekste plekken van Nederland
222 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal
Jeroen van der Spek
Uitgegeven:
[Hilversum], 2019
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 maart 2019
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Gidsen en kaarten (983)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-880310-0-7
EAN:
9789088031007
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
472 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Omslagtitel: Alle(r) gekste plekken van Nederland. - Bevat: 111 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal. - Oorspronkelijke uitgave: ©2015. - (De gekste plek van Nederland ; 1) ; 111 nieuwe bizarre locaties en hun bijzondere verhaal. - Oorspronkelijke uitgave: ©2017. - (De gekste plek van Nederland ; 2).
Annotatie
Flaptekst
Nederland saai en aangeharkt? Alle gekste plekken van Nederland bewijst het tegendeel. Dit boek neemt je mee naar 222 bizarre en ongerijmde locaties in ons land: van de Hobbitsauna tot de landingsbaan voor buitenaardse culturen en van het Grafstenenpad tot de Indoorvisrivier.
Jeroen van der Spek maakte een fascinerende selectie van immense zelfbouwprojecten, masochistische doe-attracties en kunstwerken die met hun omgeving vloeken. Plekken die niet alleen een omweg waard zijn, maar ook stuk voor stuk goed zijn voor een bijzonder verhaal. Zet je tent neer op de Afsluitdijk, wacht op de bus in het Doodshoofd of maak kennis met het beroemdste bordeel uit de Tour de France, Sauna Diana.

‘Ongewoon leuk. Een van de meest inspirerende reisgidsen die wij ooit lazen.’ – NRC
‘Een gekke plek, oké. Maar hoe mooi kan het zijn?’ – Ivo Niehe in de TVshow

Jeroen van der Spek is reis- en locatiejournalist, Nederlandkenner bij uitstek en fotograaf. Hij heeft inmiddels een t1ental boeken op zijn naam staan.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen