Alle hens aan dek
Bette Westera
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2017
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
17 mei 2017
(Overige) personen
Illustraties:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-257-6702-0
EAN:
9789025767020
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
136 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Hillen, 2002. - Met tekeningen van Barbara de Wolf.
Annotatie
Peter-Paul wordt leerling-piraat op de Draculus Drie. De matrozen Hens 1, Hens 2 en Hens 4 leren hem alles over het piratenleven. Maar waar is Hens 3? Vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
Om zelf te lezen of voor te lezen: laat je meevoeren door deze bekroonde klassieker van succesvol schrijfster Bette Westera.
Peter-Paul piraat
Peter-Paul is een onopvallend jongetje met pluizig piekhaar, best wel grote oren en een nog grotere fantasie. Hij weet al wat hij later worden wil: piraat. Daar moet hij van zijn meester een opstel over schrijven. Als het opstel door een wonderlijke speling van het lot terechtkomt bij de kapitein van piratenschip Draculus Drie, mag Peter-Paul - PéPé vanaf nu - meteen inschepen. De bemanning, bestaande uit Hens 1, Hens 2 en Hens 4, leert hem alles over het leven aan boord: enteren, zeilen strijken en hozen. Maar waar is Hens 3 eigenlijk gebleven?
Bette Westera & Joanne Lew-Vriethoff
Alle hens aan dek werd geschreven door Bette Westera, die in 2015 de Gouden Griffel won. In het boek staan tekeningen van Joanne Lew-Vriethoff. Het werd bekroond met een Vlag & Wimpel van de Griffljury. Een heerlijk kinderboek dat zowel geschikt is om voor te lezen (vanaf 5 jaar) als om zelf te lezen (vanaf 7 jaar).
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen