Alledag
Alice McDermott
Auteur:
Uitgegeven:
Culemborg, 2014
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 oktober 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Someone
Jaar van uitgave:
2013
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Bloomsbury Circus
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-94-623-2197-7
EAN:
9789462321977
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
218 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Someone. - London : Bloomsbury Circus, 2013.
Annotatie
De dochter van Ierse immigranten in Brooklyn vertelt in de ik-vorm haaar levensverhaal vanaf haar jeugd in de jaren twintig van de 20e eeuw tot meer recente belevenissen met haar kinderen en kleinkinderen.
Flaptekst
Alledag begint op het stoepje van het appartement in Brooklyn waar Marie wacht tot haar vader terugkomt van zijn werk. Het zijn de jaren twintig van de vorige eeuw en Marie aanschouwt hoe het leven in de Iers-Amerikaanse enclave in New York zich voor haar ogen ontvouwt.

Maries leven speelt zich af in het kleurrijke en roerige New York van de jaren twintig en dertig: crisis, armoede, huwelijksproblemen, het geloof, drank, getraumatiseerde oorlogsveteranen - om uiteindelijk uit te lopen in een nieuwe wereldoorlog, waarna de wereld onherkenbaar zal veranderen.

McDermott beschrijft Maries leven zonder franje: de diepe pijn en het onverwachte plezier, de tragische afloop van haar eerste liefde, de dood van haar vader, haar huwelijk en de geboorte van haar eerste kind, de onvermijdelijkheid van de ouderdom.

McDermott rijgt de herinneringen aaneen als parels aan een ketting en legt hiermee Maries leven bloot in al haar eenvoud, in een indringend verhaal van een gewone, maar toch onvergetelijke vrouw in een tijd vol verandering.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen