Allemaal vrouwen
21 bijbelse portretten
Mirjam Vermeij
Uitgegeven:
Heerenveen, 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 maart 2012
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Bijbelse figuren; algemeen (224)
NUR:
Beeldende kunst (646)
Codes
ISBN:
978-90-891205-1-9
EAN:
9789089120519
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
144 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Uitg. in samenw. met Museum Catharijneconvent en het NCRV-radioprogramma Schepper & Co en het Nederlands Bijbelgenootschap. - Met lit. opg., reg.
Annotatie
Beschouwingen over vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament aan de hand van kunstwerken.
Flaptekst
In 'Allemaal vrouwen' staan 21 portretten van bijbelse vrouwen, geschreven door vrouwelijke theologen. De bijbelverhalen over vrouwen zijn rijk, dagen uit, prikkelen, zijn soms verrassend actueel, of bieden troost. Verrassend is o ok hoeveel verschillende rollen vrouwen in de Bijbel spelen. De portretten zijn thematisch geordend, maar veel vrouwen zijn niet onder een noemen te brengen. Want een powervrouw kan een misbruikte vrouw zijn, en de weduwe is regelmatig een heldin. Er is ruimte voor ontwikkeling en verandering, en dat maakt deze verhalen zo bijzonder.

Deze uitgave bestaat uit tekst, beeld en geluid, en is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het NCRV-radioprogramma Schepper & Co, Museum Catharijneconvent en het Nederlands Bijbelgenootschap. De aanleiding voor deze uitgave is de tentoonstelling 'Vrouwen voor het voetlicht', die in 2012 in het Museum Catharijneconvent te bezichtigen was. De bijbelse vrouwen vormden een onderdeel van deze tentoonstelling.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen