Allemans gek
Richard Russo
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Everybody's fool
Uitgever:
©2016
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-5672-559-4
EAN:
9789056725594
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
535 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Everybody's fool. - ©2016.
Annotatie
Enkele personages uit het Amerikaanse plaatsje North Bath worden gevolgd in hun zoektocht in het leven; ze hebben elk een goed hart maar een slecht zelfbeeld.
Flaptekst
Het nieuwe gezag in het verpauperde industriestadje North Bath is politiechef Douglas Raymer. Doug heeft het niet makkelijk: vlak voor zijn pensioen verongelukt zijn vrouw die op het punt stond om met haar geheime minnaar te verdwijnen. Hij is vastbesloten die minnaar te vinden, maar met grafschennis, ontsnapte slangen, brand en tegenwerking komt hij nauwelijks toe aan zijn missie. De laatste dagen van zijn carrière worden een slopende achtbaan die hem doen twijfelen of stoppen met werken wel zo verstandig is.

Sully, de onaangepaste held uit Niemands gek, hoeft niet meer te werken, en heeft inmiddels zware hartproblemen. Koppig weigert hij behandeling terwijl hij zijn klachten voor zijn geliefden probeert te verbergen. Wie is hier nou de gek?

Russo laat op tragikomische wijze zien wat er in de onderbuik van de maatschappij gebeurt en waar al die stemmen voor populistische leiders als Donald Trump vandaan komen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Interviews
Eigen recensies Literatuurplein
Delen