Alles onder controle
hoe high-risk sporters angst overwinnen
Roanne van Voorst
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
25 augustus 2016
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Psychologie en ethiek van de sport (617.5)
NUR:
Sport en spel algemeen (480)
Codes
ISBN:
978-94-920374-1-1
EAN:
9789492037411
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
253 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Interviews met sporters die risicovolle sporten beoefenen over de wijze waarop ze met angst omgaan en die overwinnen.
Flaptekst
Iedereen die in het leven een uitdaging aangaat, zal angsten en twijfels moeten trotseren om succesvol te zijn. Maar hoe doe je dat? Als er één groep mensen is die zich professioneel bezighoudt met angstbeheersing, zijn het wel high-risk sporters: de klimmers die bergwanden of gebouwen bedwingen, BASE-jumpers die zich met een kleine parachute of wingsuit in een dal storten, en high-liners die op honderden meters hoogte over een elastieken band wandelen.

In 'Alles onder controle' vertellen vijftien van de beste highrisk sporters ter wereld openhartig over hun hoogtevrees en de andere uitdagingen die zij tegenkomen, én over de methoden die zij gebruiken om elke keer weer hun doel te bereiken.

Hun lessen zijn niet alleen bruikbaar voor andere high-risk sporters, maar voor iedereen die angst ervaart op verschillende momenten in het leven. Zelfhypnose, visualisatie, angst-analyse: de geïnterviewden beproefden de meest effectieve strategieën om angst te overwinnen - en doen in dit boek verslag van hun succesformule.

Met interviews van: Alain Robert, Alex Honnold, Alexander Schulz, Arno Ilgner, Catherine Destivelle, Cedric Dumont, Dan Goodwin, Don McGrath, Edurne Pasaban, Jorg Verhoeven, Hazel Findlay, Lynn Hill, Martin Fickweiler, Steph Davis en Rebecca Williams.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen