Alles over wijn
20 projecten om kennis te maken met de wereld van wijn
Andrew Jefford
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2010
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Wijn (678.72)
NUR:
Wijn en dranken (447)
Codes
ISBN:
978-90-483-0222-2
EAN:
9789048302222
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
176 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Oorspr. Engelse uitg.: Ryland Peters & Small, 2008. - Met reg.
Annotatie
Flaptekst
Wilt u op ontdekkingsreis in de rijke en fascinerende wijnwereld? Laat Andrew Jefford dan uw gids zijn. Dit boek bestaat uit twintig projecten, waarmee u de technieken in een logische volgorde en in uw eigen tempo thuis kunt leren. Uit de cursus spreekt enthousiasme, verstand van zaken en een grote liefde voor wijn.

In het eerste deel van het boek, De benodigdheden, maakt u kennis met de uitrusting die u nodig heeft om wijn te proeven en erover na te kunnen denken, zoals de verschillende glazen, de verschillende kleuren van de belangrijkste wijnsoorten en de geur en smaak van wijn. U leert hoe u een wijn moet kiezen en hoe u uw indrukken van een wijn onder woorden brengt.

De bestanddelen vertelt uit welke ingrediënten wijn bestaat. Andrew toont u de zeven belangrijkste druivenrassen ¿ chardonnay, sauvignon blanc, riesling, cabernet sauvignon, merlot, syrah en pinot noir ¿ en nog veel meer rassen uit de wijnfamilie. Hij laat ook zien wat er onder de grond en in de lucht gebeurt tijdens de groei van de wijnstok en vertelt welk aandeel de wijnmaker in het uiteindelijke product heeft.

Met het laatste deel, De reis, gaat u langs de wijnproducerende landen en leert u de bijzonderheden van elk land kennen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen