Als een brandend huis
António Lobo Antunes
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Caminho como uma casa em chamas
Uitgever:
Publicações Dom Quixote
Vertaald uit:
Portugees
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-414-2620-8
EAN:
9789041426208
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
341 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Caminho como uma casa em chamas. - Publicações Dom Quixote, ©2014.
Annotatie
In de levensverhalen van de bewoners van een appartementengebouw in Lissabon weerspiegelt zich de recente geschiedenis van Portugal.
Flaptekst
De Portugese schrijver António Lobo Antunes heeft met Als een brandend huis opnieuw een meesterwerk geschreven. De roman speelt zich af in de stad Lissabon. Acht appartementen met merendeels oudere bewoners: een ex-militair die in Angola heeft gevochten, een kleine ambtenaar onder Salazar, in de jaren dertig uit Duitsland gevluchte joden, een vrouwelijke rechter, een actrice, een kantoorjuffrouw en een dronkaard. Ze dragen de last die het verleden is mee: samen vertellen ze de geschiedenis van Portugal. Een meesterlijke roman van António Lobo Antunes, Portugals grootste schrijver, vlijmscherp en trefzeker, maar ook vol mededogen en humor.

António Lobo Antunes behoort tot de top van de hedendaagse Portugese schrijvers. Hij ontving onder meer de Prémio Camões en de FIL Literatuurprijs. Eerder verschenen in Nederlandse vertaling onder andere `Het handboek van de inquisiteurs , zijn veelgeprezen magnum opus `Fado Alexandrino , Dans der verdoemden en, meest recent, Paardenschaduw op zee.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen