Als je een meisje bent
Maartje Smits
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
c. 1920 - heden (876)
NUR:
Poëzie (306)
Codes
ISBN:
978-90-76174-67-9
EAN:
9789076174679
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
45 pagina's
Flaptekst
Je houdt het niet tegen, groot worden. Maar Maartje Smits wilde het eigenlijk niet. In Als je een meisje bent probeert zij het volwassen worden te vangen door het schimmige gebied tussen kind en vrouw vast te leggen in beelden en bekentenissen.

Maar de dichtbundel is tevens een gebruiksaanwijzing voor meisjes (m/v), alsook de definitieve omhelzing en tegelijkertijd het afscheid van het meisje.

Maartje Smits volgde de opleiding Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en Design aan het Sandberg Instituut. Ze schrijft regelmatig voor hard//hoofd, maakt video’s, is te vinden op uiteenlopende literaire podia en in haar vrije tijd is ze imker. Als je een meisje bent is haar debuut als dichter.
Video

Video: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens sprak bij Maartje Smits (1986) thuis in Amsterdam Noord, over haar eind vorig jaar verschenen dichtbundel Als je een meisje bent (uitgeverij De Harmonie). Een goed gesprek over de liefde voor ongemakkelijkheid, het schemergebied tussen meisje- en vrouw-zijn en de droom om detective te worden.

Opnamedatum: 21-04-2016

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen